Ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ του Δ.ΙΕΚ Χαλανδρίου στη Βαρκελώνη, με στόχο την επαγγελματική εκπαίδευση, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων κατάρτισης.  Συμμετείχαν ένας (1) εκπαιδευτικός και δεκαπέντε (15) καταρτιζόμενοι των ειδικοτήτων  «Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ» και «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού».  Υλοποιήθηκε στη Βαρκελώνη κατά το χρονικό διάστημα από 12/3/2017 έως 26/3/2017.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στη δημιουργία και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) και ιστοσελίδας (website) με το εργαλείο ZOOMLA. Απέκτησαν εξειδικευμένες γνώσεις με πιστοποίηση σε έναν τομέα ιδιαίτερης προστιθέμενης αξίας για τις σπουδές που ακολουθούν. Χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες κι επέλεξαν από μία θεματική ιστοσελίδας e-shop: α) «έξυπνες μικροσυσκευές», β) «ελληνικός τουριστικός οδηγός για τη Βαρκελώνη», γ) «ηλεκτρονικό ζαχαροπλαστείο», δ) «χειροποίητο κόσμημα».

Τέλος, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό και τη γλώσσα της Ισπανίας, να επισκεφτούν αξιοθέατα (ιστορικές πόλεις όπως η Χιρόνα, η Φιγκέρες, η Sitges), να αποκτήσουν φίλους και να γνωρίσουν τη γαστρονομία της πρωτεύουσας της Καταλονίας.